Business nieuws 12/12/2013 om 14:44

Fusie Office Depot en OfficeMax

office-depot-office-maxOffice Depot en OfficeMax hebben elkaar gevonden. De Amerikaanse kartelautoriteiten hebben onlangs groen licht gegeven voor een fusie van de twee leveranciers van kantoorartikelen.

Office Depot kondigde reeds in februari aan te willen fuseren met OfficeMax en bracht een overnamebod uit van 1,17 miljard. Door de fusie ontstaat een bedrijf met een jaaromzet van circa 18 miljard dollar en meer dan 2100 vestigingen. De marktleider in de VS op het gebied van kantoorartikelen blijft Staples, dat vorig jaar nog meer dan 24 miljard dollar aan inkomsten had.

Office Depot en OfficeMax zijn beiden opgericht in de VS en richten zich voornamelijk op de levering van kantoorartikelen en alles wat hierbij komt kijken, van papier en pennen tot aan printers en computers. Office Depot is actief in 59 landen, waaronder Nederland, waar het Europese hoofdkantoor is gevestigd. De Nederlandse vestiging is onderdeel van Office Depot International. Hier vallen de activiteiten Office Depot, Techdepot en Viking Direct onder.

OfficeMax is met name actief in de VS.

Voor de vernieuwde website kijk je hier.